Νέο κτήριο για το Δήμο Φαιστού στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου

Νέο κτήριο για το Δήμο Φαιστού

στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου

        Οι τελευταίες πινελιές πέφτουν στο πάλαι ποτέ κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου Τυμπακίου, που διαμορφώθηκε ως χώρος στέγασης υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού. Ο χώρος αρκετά μεγάλος, συντηρήθηκε, ενώ με αυτεπιστασία διεξάγονται οι τελευταίες εργασίες…

-          Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κτήριο φιλικό προς το Δημότη, μας είπε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μανιαδάκης, που επιβλέπει τις τελευταίες ημέρες τις εργασίες. Υπάρχει ράμπα για να είναι το κτήριο πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, ενώ οι χώροι εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων είναι φωτεινοί και σύγχρονοι!

 

           

 

 

Σε πρώτη φάση μεταφέρονται στο νέο κτήριο οι δημοτική υπάλληλοι του πρώην Δήμου Τυμπακίου που στεγάζονταν στο παλιό Δημαρχείο. Θα ακολουθήσει η μεταφορά της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου (όπως προβλέπεται από το σχετικό οργανόγραμμα), ενώ θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και ο τοπικός γιατρός κ. Γιαννακάκης.

Επίσης στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και η δημοτική εισπράκτορας της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου.

 

 

Η μετακόμιση

Εν τω μεταξύ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η μετακόμιση των επίπλων και των αρχείων των μεταφερομένων υπηρεσιών. Καθημερινά φορτηγά του Δήμου μεταφέρουν το υλικό, το οποίο και τακτοποιείται στους κατάλληλους χώρους.

-          Πιστεύουμε ότι ίσως και ως το τέλος της εβδομάδος να έχουμε καταφέρει να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου, μας είπε ο κ. Μανιδάκης.

Ενθουσιασμένοι πάντως είναι οι κάτοικοι της γειτονιάς (Μετόχι)  που βλέπουν ο χώρος που ζουν να αναβαθμίζεται συνεχώς. Ήδη σε ακτίνα 200 μ. βρίσκονται τέσσερα σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, Γυμνάσιο Τυμπακίου, Λύκειο Τυμπακίου, ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου), το κτήριο της Δ. Ε. Τυμπακίου και το υπό κατασκευήν Πολυϊατρείο Τυμπακίου.