Στο πλευρό των αγροτών οι Δήμοι της Μεσαράς

Στο πλευρό των αγροτών  οι Δήμοι της Μεσαράς

Το σημερινό δυναμικό συλλαλητήριο των αγροτών των αγροτών στο Ηράκλειο στηρίζουν με ψηφίσματα τους οι Δήμοι της Μεσαράς.

 

Με ψηφίσματα που ενέκριναν ομόφωνα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας,  τάσσονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών για την άδικη φορολογία των αγροτών.

            Ο Δήμος Φαιστού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ως Δήμος που οι δημότες του, στην πλειοψηφία τους στηρίζονται στην αγροτική οικονομία, να  δηλώσει κάθετα αντίθετος στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων, καθώς αποτελούν για τους αγρότες τη μοναδική πηγή εισοδήματος.

«Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ε.Ε δεν φορολογούνται τα μέσα παραγωγής. Δεν μπορεί από τη μια η Ε.Ε. να επιδοτεί νέους αγρότες, να δίνει στρεμματική ενίσχυση και από την άλλη το Ελληνικό κράτος να βάζει χαράτσι ανά στρέμμα».

            Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Πρινιανάκης διάβασε ψήφισμα στήριξης του αγώνα των αγροτών, ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.