Άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς κολυμβητήριο η Μεσαρά…

 

Βομβαρδισμένο τοπίο βλέπει κανείς σήμερα στο πάλαι ποτέ κολυμβητήριο των Μοιρών.

 Κατεστραμμένη πισίνα, κερκίδες χωρίς ξύλα και επικίνδυνες, νερά στάσιμα και βρώμικα και τίποτα να μη μαρτυρεί την παλιά του αίγλη.

Ένα έργο που έγινε στις αρχές του 2000 με έσοδα του τότε Δήμου Μοιρών και στα πλαίσια των Ολυμπιακών έργων και κόστισε συνολικά 700.000.000 δραχμές βιώνει την εγκατάλειψη.

Ο κολυμβητικός αθλητισμός της περιοχής μας και κατ΄ επέκταση και ο σχολικός κολυμβητικός αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρξει, αφού το κολυμβητήριο Μοιρών, ένα πραγματικό στολίδι του τόπου, συνεχίζει να είναι κλειστό και εγκαταλελειμμένο…

Το 2014 έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο , αποδοχή μελέτης και χρηματοδότηση 50.000 ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης (ΑΔΑ: ΑΡ.14/6-04-2014) για «Επισκευή και συντήρηση κολυμβητηρίου»  Μοιρών Δ. Φαιστού, χρήματα που ουδέποτε δαπανήθηκαν και που μετά από τόσα χρόνια θα χάθηκαν…

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης ενέκρινε το αίτημα του Δήμου Φαιστού και τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΜΟΙΡΩΝ»!

Το έργο εντάσσεται στο Π.Δ.Ε. με ποσό 265.453,10 € κάτι που σημαίνει ότι με την έγκριση της πίστωσης, μπορεί να προχωρήσει η πλήρης αποκατάσταση του κολυμβητηρίου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και πάλι κέντρο αθλητισμού για την περιοχή της Μεσαράς όπου διαμένουν περισσότεροι από 4.500 μαθητές.

Μετά και την παραπάνω χρηματοδότηση δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για να παραμένει κλειστό, εγκαταλελειμμένο και επικίνδυνο το Κολυμβητήριο Μοιρών.

Ας ευχηθούμε το καλοκαίρι του 2018 να είναι το τελευταίο που το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό…

 

zokolimvitirio 2

zokolimvitirio 4

zokolimvitirio 3

zokolimvitirio 5

zokolimvitirio 6