Επιτέλους η Μεσαρά απόκτησε την πρώτη της βιβλιοθήκη! Εγκαινιάστηκε η «Μαρκάκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη» στις Μοίρες (Φωτογραφίες)

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή τα εγκαίνια της «Μαρκάκειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης» στις Μοίρες, της πρώτης βιβλιοθήκης στης Μεσαράς.

 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που περίμενε πάνω από 20 χρόνια να ολοκληρωθεί και επιτέλους παίρνει σάρκα και ωστά.

Η βιβλιοθήκη πήρε το όνομα του αείμνηστου Μανώλη Μαρκάκη (1942 - 2001), που υπήρξε σπουδαίος κοινωνιολόγος, φιλόσοφος και ποιητής και που γεννήθηκε το 1942 στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια κοινωνιολογίας στη Γερμανία και ακολούθησε διδακτορικές σπουδές κοινωνιολογίας στις ΗΠΑ. Δίδαξε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Delaware.

Η οικογένεια του αείμνηστου Μανώλη Μαρκάκη, με επικεφαλής την αδελφή του κ. Κλειώ Μαρκάκη – Λούμου δώρισε τα βιβλία του και προσωπικά του αντικείμενα και αποτέλεσε η βάση για τη δημιουργία της.

Παρούσα σήμερα στην εκδήλωση εκτός από την κ. Μαρκάκη, ήταν και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Αφροδίτη Κωστάκη η οποία με τη σειρά της χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους και η οποία έχει άμεση σχέση με το κτήριο της πλατείας Δασκαλογιάννη στο οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη, αφού ανήκει στην οικογένεια Λιονάκη την οποία και εκπροσώπησε.

Τον αγιασμό τελετής των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ενώ μίλησαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης και ο συνταξιούχος Δάσκαλος κ. Αντώνης Μανδαλάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Καμπουράκης, ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαλεβιζίου κ. Κώστας Τριγώνης, ο τέως Δήμαρχος Μοιρών κ. Γιώργος Βολικός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. κ. Γρηγόρης Γιαμαλάκης, ο Διευθυντής της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρης Σάββας, ο Πρόεδρος των Σαμαρειτών Τμήματος Μοιρών κ. Χρυσόστομος Περγιαννάκης, ο Πρόεδρος τςη ΔΡΩ κ. Στέφανος Καργάκης κ.α.

 

zfmoires 3

zfmoires 4

zfmoires 5

zfmoires 7

zfmoires 9

zfmoires 10

zfmoires 11

zfmoires 12

zfmoires 13

zfmoires 14

zfmoires 15

zfmoires 15a

zfmoires 16

zfmoires 17

zfmoires 18

zfmoires 19

zfmoires 20

zfmoires 21zfmoires 22

zfmoires 23

zfmoires 24