Υπό κατάληψη ο Δήμος Φαιστού από τις Εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Φωτογραφίες)

 

Αδιέξοδο και πάλι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τις 12 εργαζόμενες στο πρόγραμμα σε Ζαρό και Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού να παραμένουν απλήρωτες, ενώ είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος το πρόγραμμα να τιναχθεί στον αέρα, αφού μέχρι 15 Μαΐου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι  μισθοί των εργαζομένων και οι ασφαλιστικές εισφορές, τη στιγμή που ο Δήμος Φαιστού δεν έχει καν προϋπολογισμό.

 

Έτσι από το πρωί ο Δήμος τελεί υπό κατάληψη από τις εργαζόμενες του προγράμματος, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί έγινε σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη, στην οποία και φάνηκε το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα στην όλη κατάσταση.

Παρόντες αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Στέλιο Βοργιά, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων με την πρόεδρο κ. Χρυσούλα Κλεισαρχάκη, εργαζόμενοι στο Δήμο Γόρτυνας και στο Δήμο Φαιστού, οι πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού κ. Γιάννης Φασομυτάκης και Γρηγόρης Νικολιδάκης, ωφελούμενοι Δημότες του Προγράμματος κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το αγκάθι του προβλήματος είναι ο Δήμος Φαιστού, που δεν έχει ακόμα προϋπολογισμό και δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές οφειλές του προγράμματος για να πάρει έγκριση για τον επόμενο χρόνο…

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαιστού φαίνεται να καθυστερεί κι άλλο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να βρίσκονται «επί ξύλου κρεμάμενες».

Στο δια ταύτα:

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον πρόεδρο του ΕΕΤΑΑ από την Κοινωφελή Υπηρεσία του Δήμου στην οποία θα αναγράφονται οι πραγματικοί λόγοι που ο Δήμος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι στο πρόγραμμα και να δοθεί παράταση.

Θα ζητήσουν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και βέβαια το Δήμο Φαιστού να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στις 12 εργαζόμενες του προγράμματος, αλλά και απέναντι στους Δημότες και στις Δημότισσες που βοηθούν και στηρίζουν.

 

wjdimosfaistoy 2

wjdimosfaistoy 3

wjdimosfaistoy 4

wjdimosfaistoy 5

wjdimosfaistoy 6

wjdimosfaistoy 7

wjdimosfaistoy 8

wjdimosfaistoy 9