ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ναι στη 2χρονη προσχολικής εκπαίδευση είπαν 265 Δήμους σε σύνολο 325 Δήμων, αλλά εφαρμόστηκε μόνο όπου είπαν «ναι» οι Δήμαρχοι…

 

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και τις δηλώσεις του προέδρου της κ. Πατούλη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Περισσότερα

Έως τη Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών

 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα

Οι ημερομηνίες των ενδοσχολικών γραπτών απολυτήριων εξετάσεων της Γ΄ τάξης ΓΕΛ και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου

 

Οι ημερομηνίες διενέργειας των ενδοσχολικών γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου της πρώτης εξεταστικής περιόδου καθορίστηκαν με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Περισσότερα

Από 2 έως και 18 Μαΐου οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19! Ποιες ηλικίες μαθητών εγγράφονται φέτος…

 

Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.

Περισσότερα

Για πρώτη φορά φέτος προσλαμβάνει αναπληρωτές δασκάλους απόφοιτους του 2012

 

Οι σημερινές προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο μπήκε στον πίνακα μηδενικής και προσέλαβε για πρώτη φορά  φέτος απόφοιτους των Παιδαγωγικών Τμημάτων 2012 και μάλιστα με μηδενική προϋπηρεσία.

Περισσότερα

Προσλήψεις 234 εκπαιδευτικών Π. Ε. σε τμήματα ΖΕΠ

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 προσλαμβάνονται:

Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του συναδέλφου Αντώνη Τσαλαπάκη

 

Θρήνος σήμερα στην Κίσσαμο.

Περισσότερα

Από 2 έως 18 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία…

 

Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.

Περισσότερα

Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται! Λύθηκε το μυστήριο για τη 2χρονη προσχολική αγωγή…

 

Από τη Σταυρούλα Δομούζη

Σήμερα λύθηκε ένα μυστήριο!

Περισσότερα

Το Σχέδιο Νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου σε α/θμια και β/θμια εκπαίδευση

 

Τέλος στην απειλή της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με την κατάργηση του ΠΔ 152 και στο ασφυκτικό και αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο για τη διοίκηση της εκπαίδευσης με την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους του ν. 3848/2010 δίνει το Σχέδιο Νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) μετά από μακρύ διάστημα διαβούλευσης και διαλόγου με τους φορείς της εκπαίδευσης, οι προτάσεις των οποίων ελήφθησαν υπόψη στην τελική διαμόρφωσή του.

Περισσότερα