Καλαμαράκια με σπανάκι

 

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε ,τα πλένουμε ,και τα κόβουμε .

Περισσότερα

Αγκινάρες με σουπιές και μάραθο

 

Υλικά

8 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

Περισσότερα

Καλαμαράκια κοκκινιστά με μακαρόνια

 

Υλικά συνταγής

700-800 γρ. καλαμαράκια

Περισσότερα

Φασολάκια λαδερά με πατάτες

 

Υλικά συνταγής

800 γρ. φασολάκια πλατιά (καθαρό βάρος, καθαρισμένα)

Περισσότερα

Σαραγλάκια νηστίσιμα

 

Υλικά συνταγής

2 ½ φλ. τσαγιού τριμμένη καρυδόψιχα (περίπου 340 γρ. καρυδόψιχα)

Περισσότερα

Μικρά κεφτεδάκια φάβας µε σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες

 

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

250γρ. φάβα

Περισσότερα

Καλαμαράκια στο τηγάνι με υπέροχη σάλτσα της στιγμής

 

Υλικά συνταγής

300 γρ. μικρά καλαμάρια

Περισσότερα

Η κουζίνα της Κρήτης από το Α ως το Ω…

 

Αβρωνιές: Είδος αναρριχητικού φυτού, με ελαφρά πικρή γεύση, που μοιάζει με τα άγρια σπαράγγια. Τρώγονται σε ομελέτα, τσιγαριαστές και σαν συνοδευτικό μαγειρευτού κρέατος και χταποδιού.

Περισσότερα

Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι

 

Υλικά

Για λουκουμάδες

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Περισσότερα

Νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου...

 

Υλικά:
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 

Περισσότερα