Κύπριοι αγρότες εκπαιδεύονται στην Κρήτη

 

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Ε.Α.Σ. Μεραμβέλλου ΑΕ με την Παναγροτική Ένωση Κυπρίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

 

Στο σεμινάριο ήταν εισηγητής -μεταξύ άλλων- και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive AE- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης.

Ο κ. Μπουνάκης, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων και κάτω από ποίες προϋποθέσεις η ποιότητα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα διαφοροποίησης και δημιουργίας στρατηγικού πλεονεκτήματος για την εμπορία και προώθηση προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Παρουσίασε μεταξύ άλλων, στοιχεία νομοθεσίας και διατάξεις στον τομέα της Αγροτικής Παραγωγής και της Ασφάλειας των τροφίμων σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, παρουσιάστηκαν στοιχεία για το πώς επηρεάζουν τα θέματα ασφάλειας και ποιότητας τις αγοραστικές επιλογές των καταναλωτών.

Μετά το τέλος του της ομιλίας, οι παραγωγοί συζήτησαν με τον κ. Μπουνάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία της Κύπρου και αντηλλάγησαν απόψεις για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας της Μεγαλονήσου.

 

zkagrotes 3

zkagrotes 4