Με λαμπρότητα η υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής στο Ηράκλειο (Φωτογραφίες – βίντεο)

 

Παρουσία πλήθος πιστών, των εκπροσώπων των αρχών της πόλης και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη υποδοχή του άφθαρτου χεριού της  Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής που έφτασε στο Ηράκλειο από τα Χανιά. 

 

Η υποδοχή έγινε στη διασταύρωση των οδών Ατλαντίδος και Φοίνικος στην περιοχή του Μασταμπά και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας!

Χιλιάδες πιστοί πέρασαν χθες πρώτη ημέρα της επίσκεψης και προσκύνησαν το Ιερό λείψανο, ενώ σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 07.00 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και ώρα 18.00 το απόγευμα ο Εσπερινός και οι χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 07.00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιεμανδρίτη π. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Επανωσήφη και το απόγευμα στις 18.00 θα τελεστεί εσπερινός και ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 07.00 το πρωί, ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Μεθοδίου Βερνιδάκη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ώρα 18.00 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και χαιρετισμοί της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Δείτε το βίντεο εδώ

(Φωτογραφίες – βίντεο: Νικόλαος Μαθιουδάκης τον οποίο και ευχαριστούμε)

 

yxagiamagdalini 2

yxagiamagdalini 3

 

yxagiamagdalini 5

yxagiamagdalini 6

yxagiamagdalini 7

yxagiamagdalini 8

yxagiamagdalini 9

yxagiamagdalini 10

yxagiamagdalini 11

yxagiamagdalini 12

yxagiamagdalini 13

yxagiamagdalini 15

yxagiamagdalini 16

yxagiamagdalini 17

yxagiamagdalini 18

yxagiamagdalini 19

yxagiamagdalini 20

yxagiamagdalini 21