«Όταν οδηγεί το αλκοόλ»! Το βίντεο του Γυμνασίου Τυμπακίου πάει στην τηλεόραση σήμερα το απόγευμα… (βίντεο)

 

Στην εκπομπή της Αντιγόνης Ανδρεάκη «Live με την Αντιγόνη» στην TV Creta, μετά τις 4:00 το απόγευμα, θα μιλήσει ο γιατρός του Κ. Υ. Μοιρών κ. Μανώλης Μεραμβελιωτάκης και ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος…

 

Ένα από τα θέματα που θα κουβεντιάσουν είναι και το αλκοόλ και βέβαια το βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Τυμπακίου.

Σαν πρόλογος αυτής της εκπομπής θα σας παραθέσουμε ένα σημείωμα του κ. Μεραμβελιωτάκη, σχόλιο σε δημοσίευμα του “e-mesara.gr”:

Ποτέ δε φτάνει μόνο ο σπόρος.

Πρέπει και το χώμα να είναι καλό.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Τυμπακίου για τα παιδιά που έχουν και μεγαλώνουν. 
Γονείς, να χαίρεστε τα καμάρια σας!

Είναι διαμάντια και παράδειγμα προς μίμηση!

Ο ρόλος ο δικός μου είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον δικό σας, γιατί αν από το σπίτι τους δεν είχαν τη σωστή παιδεία, τίποτα δε θα τους άγγιζε, μακάρι να κάναμε τέτοιες παρεμβάσεις κάθε μέρα. 
Και για να τα λέμε όλα και μακριά από κάθε προσπάθεια προπαγάνδας ή φτηνοαντιπολίτευσης, να τι μπορεί να συμβεί όταν κάποιοι άνθρωποι εκεί ψηλά στα υπουργεία βλέπουν ένα πρόβλημα και αποφασίζουν να κάνουν κάτι γι' αυτό, και συνεργάζονται αρμονικά, σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και το δικό μας το τοπικό.

Γιατί για να γίνει αυτό, δεν εμπλάκηκε μόνο το ΚΥ Μοιρών και το Γυμνάσιο Τυμπακίου, αλλά και το ΚΕΘΕΑ, το Αλκοολικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ, το ΚΟΠΑ (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα στο Αλκοόλ) Κρήτης με τους εθελοντές του και η 7η ΥΠΕ.

Αυτό, λέγεται σωστή κοινωνία.
Και για να γυρίσω πίσω στα παιδιά: αυτή η παρέμβαση ήταν πανελλαδική και έγινε σε πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα.

Δε ξέρω όμως πουθενά αλλού τα παιδιά να ευαισθητοποιήθηκαν τόσο πολύ ώστε να κάτσουν να σκεφτούν, να γράψουν σενάριο, να βρουν τα μέσα και να φτιάξουν μια ταινία και να την παρουσιάσουν σε κοινό. 

Μπράβο σας!

Κάνετε αυτούς που σας μεγαλώνουν και τον τόπο σας περήφανους. Είστε πραγματικοί πρωταγωνιστές!

Δείτε το βίντεο εδώ