Μπαράζ σεισμών τη νύχτα στη Χαλκιδική

 

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκαν τη νύχτα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

 

Συγκεκριμένα:

*          Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Χαλκιδική στις 03:20 σήμερα 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Συκιάς και 107 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

*          Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 3:30 σήμερα 21 Απριλίου στη Χαλκιδική, περίπου 10 λεπτά μετά τον σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα δυτικά από το Πολύχρονο και 83 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

*          Επίσης σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Χαλκιδική σήμερα 21 Απριλίου στις 4:34, μιά περίπου ώρα αργότερα από τον σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε στην ίδια περίπου περιοχή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πευκοχώρι και 116 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

*          Τέλος, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Χαλκιδική σήμερα 21 Απριλίου στις 5:27, δύο περίπου ώρες αργότερα από τον σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε στην ίδια περίπου περιοχή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πευκοχώρι και 103 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για υλικές ζημιές από τους σεισμούς μέχρι στιγμής.

Πηγή: newsbomb.gr